Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Pôstna polievka 2016 Sološnica

Pôstna polievka 2016 Sološnica
Termín: 13.03.2016
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Sološnica (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.solosnica.sk/postna-polievka-2016/

Popis

Pôstna polievka 2016 Sološnica

Obec Sološnica v spolupráci s Farským úradom v Sološnici organizuje dňa 13.3.2016 akciu Pôstna polievka.
Budeme samozrejme radi , ak sa podujatia zúčastní čo najväčší počet ľudí ochotných vzdať sa hojného nedeľného obeda v prospech niekoho , kto je odkázaný na pomoc iných a uskromní sa pri fazuľovej a kapustovej polievke. V roku 2016 bude výťažok venovaný JAKUBKOVI CHVÍLOVI z DOLIAN.
Jakubko mal vo februári 3 roky a od narodenia trpí viacerými závažnými ochoreniami : dystónia, zvýšený svalový tonus, hypertonicko-dystonický syndróm (DMO)… Preto je odkázaný na odbornú pomoc v Adeli centre v Piešťanoch , kde chodí na dvojtýždňové pobyty 4 x do roka . Naučil sa mať otvorené ručičky, držať si hlavičku pri sedení, pomaličky sa učí chodiť po štyroch, kde už vie nakračovať správnou nožičkou, odbudla mu diagnóza atrofia očného nervu (poškodené periférne videnie). Na cvičeniach je veľmi snaživý a šikovný. Veľmi chce robiť, čo ho tety učia a s rodičmi si to každý deň doma precvičuje. Jeden turnus v tomto zariadení stojí približne 3.000€, preto nie je v silách rodiny , aby to zabezpečila sama.
Preto Vás pozývame na nedeľnú omšu o 10:30 v Sološnici a po nej do KD na polievku a krátke posedenie.
Obce Sološnica a Doľany boli a ostanú silnými partnermi a veríme, že toto partnerstvo potvrdíme nielen slovami, ale i skutkami.

Ďakujem všetkým, ktorí sa zapojili do akcie Pôstna polievka. celkový výťažok 1410€ bol venovaný 3-ročnému Jakubkovi Chvílovi . Prikladám poďakovanie od rodiny :
Chceme sa veľmi pekne poďakovať všetkým „Sološničanom“- pani Mikušovej, ktorá dala vedieť o Jakubkovi pani starostke, pani starostke, že ste vašu krásnu akciu „pôstna polievka“ venovali tento rok Jakubkovi. Ďakujeme aj všetkým zúčastneným, ktorý darovali peniažky a pomohli takto Jakubkovi s liečbou, ďakujeme aj tým, ktorí nemohli prísť, ale nechali svoje peniažky v cukrárni. Veľké ďakujeme a Pán Boh zaplať za vašu štedrosť a pomoc.
Na tejto krásnej akcii sa vyzbieralo 1410,- eur, ktoré budú v plnej vyše použité na nákup pomôcok na cvičenie, či vozík, liečbu v Adeli…všetko, čo Jakubko potrebuje k plno hodnotnejšiemu životu a lepšiemu zdraviu.
ĎAKUJEME!!!!!

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies