Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Slávnosť svätého Juraja 2023 Podbrezová - 22. ročník

Slávnosť svätého Juraja 2023 Podbrezová - 22. ročník
Termín: 30.04.2023
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Podbrezová - Lopej (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.podbrezova.sk

Popis

Slávnosť svätého Juraja 2023 Podbrezová - 22. ročník

Termín: 30. apríla 2023

Obec Podbrezová bude dňa 30. apríla 2023 žiť tradičnou Slávnosťou svätého Juraja. V poradí 22. ročník otvorí poľnohospodársku i turistickú sezónu v regióne a všetci spoločne privítame jar i príchod letných mesiacov.

Podujatie odštartuje slávnostnou svätou omšou v kostole sv. Juraja v Lopeji. Nasledovať bude alegorický sprievod od kostola, do ktorého zapoja aj sokoliari, skupina historického šermu, skupina Chlapi z Dolnej Lehoty a všetci veriaci účastní na omši. Dobový sprievod zíde na priestranstvo s jarmočnými stánkami, kde sa bude odohrávať aj kultúrny program.

Ten sa začne tradične odovzdaním symbolických kľúčov na odomknutie nízkotatranských dolín.

Pokračovať bude vystúpením tých najmenších zo všetkých materských škôl v obci. Nebudú chýbať ani deti základnej školy, ktoré si pripravia program v spoluprácu so ZUŠ Valaská.

Dobovú atmosféru na javisku doplní skupina historického šermu BEREZUN so svojím šermiarskym predstavením. Všetkých prítomných určite potešia hlboké hlasy a spev Chlapov z Dolnej Lehoty a vystúpenie Dychovej hudby ŽP. Najviac očakávaná bude známa banskobystrická skupina Duchoňovcov, ktorí sa predstavia s jedinečným a originálnym prevedením najväčších hitov legendárneho Karola Duchoňa. Do rytmu na záver všetkým zahrá domáca hudobná skupina RETRO.

Okrem vystúpení a tradičného jarmoku bude pre všetkých pripravený aj sprievodný program. Pre tých najmenších maľovanie na tvár či ukážky sokoliarov.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies