Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Račianske hody 2023 Rača

Račianske hody 2023 Rača
Termín: 06.05.2023 - 07.05.2023
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Bratislava - Rača (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: raca.sk

Popis

Račianske hody 2023 Rača

Termín: 6.-7.2023

Obľúbené Račianske hody sa blížia! Počas soboty 6. mája a nedele 7. mája zažijete víkend plný tradícií a hodového programu, ktorý pre Vás pripravila MČ Bratislava-Rača.

Hody otvoríme v sobotu už o 11.00 h a tradične sa predstavia miestne talenty v programe „Račania Račanom“. Čakajú Vás vystúpenia hudobných a tanečných skupín, program pre deti pod vedením skupiny historického šermu URSUS, pre mladých párty s DJ-om, výstavy, kolotoče, degustácia vínka i stánky s chutným jedlom.

V nedeľu o 9.00 h Vás zobudí DH Račianka v Hodovom budíčku. A Račianski vinári Vás už tradične privítajú vo Vínnej uličke v amfiteátri v Knižkovej doline, kde si môžete vychutnať vynikajúce vínka z ich produkcie.

Tento rok prijal pozvanie trojnásobný Zlatý slávik Dalibor Janda, ktorý tento rok oslávil významné jubileum. Pri tej príležitosti odohrá pár veľkých koncertov aj na Slovensku. Jedným z miest bude aj Rača 😊.

Predajné stánky nájdete na Alstrovej ulici a v Knižkovej doline.

Práve k jedlu neodmysliteľne patrí aj súťaž o Najlepší hodový koláč, ktorá sa minulý rok po dvojročnej prestávke tešila medzi návštevníkmi veľkej obľube. V porote okrem profesionálov zo Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov bude tentoraz aj známa speváčka a gazdinka Gizka Oňová. Súťaží sa v dvoch kategóriách: zákusok a kysnutý koláč. Z každej kategórie môžete priniesť jeden koláč. Registrácia a vyzdvihnutie poukážok Kauflandu na nákup surovín bude prebiehať v termíne od 2. 5. – 5. 5. 2023 v Nemeckom kultúrnom dome, Barónka 3 (info: katarina.dobiasova@raca.sk, 02/49112471)

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies