Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

V poluskej dedine 2023 Poluvsie - 5. ročník

V poluskej dedine 2023 Poluvsie - 5. ročník
Termín: 27.05.2023
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Poluvsie (SR - Trenčiansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.hornonitrie.sk

Popis

V poluskej dedine 2023 Poluvsie - 5. ročník

Dátum: 27.5.2023,

Hornonitrianske srdce folklóru – obec Poluvsie vás pozýva na tradičný májový folklórny festival V poluskej dedine, ktorý sa bude konať v sobotu 27.mája 2023 v Poluvsí. V poradí 5. ročník ponúka bohatý program a rozmanité sprievodné podujatia plné spevu, tanca a zábavy. Tú správnu folklórnu atmosféru navodí hlavný program od 14. hodiny predstavením tradičného folklóru domácej obce v podaní FSk Lubená a DFS Malá Lubená. Dedinský folklór ďalších regiónov Slovenska prinesú divákom členovia folklórnej skupiny Dobrona z Dobrej Nivy, fujaristi Svrčinovci zo Seliec a folklórny súbor Jánošíček z Brna.

Mladí muzikanti DFS Malá Lubená zahrajú rytmické melódie z Poluvsia v školičke tanca pod vedením etnologičky Zuzany Strečanskej a pedagogičky Martiny Richter. Všakovaké dobroty, chutné špeciality a široký sortiment ľudových výrobkov ponúkne remeselný jarmok na rínku od 13. hodiny. Nebudú chýbať ukážky tradičných remesiel drotára, korytára či vyšívačiek. Návštevníci sa budú môcť bezplatne zapojiť do tvorivých dielní výroby keramiky, tkania kobercov a cigánskych tkaníc, ale aj plstenia či pradenia ovčej vlny. Okrem dreveného kolotoča pre najmenších na ručný pohon bude hostí sprevádzať dedinou konský povoz. Festival doplní aj výstava hasičskej techniky používaná od roku 1900 do dnes.

Organizátorom folklórneho festivalu je obec Poluvsie, realizátorom je združenie LUBENÁ v spolupráci s Klubom žien Poluvsie a Dobrovoľných hasičským zborom obce Poluvsie. Partneri festivalu sú Občianske združenie HORNONITRIE a Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi.

Vstupné na podujatie je na báze dobrovoľnosti.

Tešíme sa na vás!

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies