Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

12. Medzinárodný festival dychových hudieb VIŠTUKFEST 2023

12. Medzinárodný festival dychových hudieb VIŠTUKFEST 2023
Termín: 01.07.2023
Téma: HUDOBNÉ FESTIVALY a PRODUKCIE | SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Vištuk (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.vistucanka.sk

Popis

V sobotu 1.7.2023 sa od 15 hodine uskutoční v areáli futbalového ihriska vo Vištuku 12. Medzinárodný festival VIŠTUKFEST 2023. Program, ktorý bude moderovať obľúbený Lubenko Tahotný otvorí DYCHOVÝ ORCHESTER ZUŠ BREZNO. Ich koncert bude obohatený o sprievodné slovo známeho hudobného skladateľa Adama Hudeca, ktorý v spolupráci s orchestrom na krátkych ukážkach predstaví geniálne dielo nestora slovenskej dychovej hudby Karola Pádivého.
Program festivalu tohto roku obohatí zástupca tradičnej záhoráckej dychovky MALAČANÉ. Z malej obce Lutila (okres Žiar nad Hronom) príde zahrať DH LUTILKA, ktorá oslavuje v tomto roku 95. výročie založenia. Omladená kapela sa teší obľube nielen v Banskobystrickom regióne. V programe tohto roku zahrá aj domáca VIŠTUČANKA. Festival ukončí moravská dychová hudba BORŠIČANKA ANTONÍNA KONÍČKA.
Bez finančnej a materiálne pomoci by sa takýto festival nedal uskutočniť. Hlavným partnerom a projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Finančne prispeli Obec Vištuk, DH Vištučanka, ZDHS. Festival sa uchádza o podporu BSK z dotačnej schémy Bratislavská regionálna dotačná schéma – výzva na podporu kultúry 2023. Mediálni partneri: MOS Modra, RTVS Rádio Regina Západ, Rádio Dychovka, PMP tlačiareň, Dechovka to je naše, RegionPress, Pezinské kultúrne centrum, Kultúrne centrum Modra. Partneri: Firma BEATA - Ing. Jozef Hrbatý, Vinárstvo Hanúsek, Cyprián Macák, Kvetinárstvo KVETYNKA Cífer, CLARINA SK, Na Majeri, Marian Loj - MMAUDIO.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies