Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Slovenský folklórny súbor KOLEČKO 2023 Zürich - 55. výročie vzniku

Slovenský folklórny súbor KOLEČKO 2023 Zürich - 55. výročie vzniku
Termín: 18.11.2023
Téma: PODUJATIA NAŠICH KRAJANOV
Miesto konania: Zürich, Švajčiarsko (Zahraničie - Európa/Svet)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.kolecko.ch

Popis

Slovenský folklórny súbor KOLEČKO 2023 Zürich - 55. výročie vzniku

Dátum: 18.11.2023
Miesto: Zürich

Jubilený program sa bude konať 18. novembra 2023 v Zürichu

Tento rok oslavuje FS Kolečko svoje 55. výročie vzniku v roku 1968. Tradične oslavuje súbor Kolečko každých päť rokov. Aj tentokrát pre Vás pripravujeme veľký jubilejný program s tancami, hudbou a spevom, na ktorom už usilovne pracujeme!

Ako hosťovskú skupinu privítame detský folklórny súbor Slováčik!
Detský folklórny súbor Slováčik navštevujú deti od 5 do 14 rokov. Tancujeme, spievame, učíme sa slovenské vypočítavanky, hry a budujeme kamarátstva v slovenskej komunite. Minimálne raz do roka vystupujeme v krojoch v rámci rôznych podujatí.

Skúšky mávame takmer každú sobotu (15x za polroka) od 10:00 – 11:30 hod menšie detičky a chlapci a od 10:30 – 12:00 hod väčšie dievčatá. Poplatok za polrok je 150 CHF.
Miesto: Studio Ballettschule Petra Lüscher, Langenwiesenstr.1, Wallisellen

Sme skupina priateľov Slovenského ľudového tanca a spevu z Zürichu, ktorá reprezentuje slovenský folklór vo Švajčiarsku.

Okrem Slovákov a Čechov, s nami tancujú aj Švajčiarky a Švajčiari. Mnohí z nich si natoľko obľúbili Slovensko a jeho ľudové tance, že sa naučili po slovensky. Niektoré švajčiarske rodiny sú v skupine už cez tretiu generáciu. Každý, kto má zmysel pre tanec a hudbu a má trochu sebadisciplíny, je u nás vítaný!

Naša skupina vystupuje na rôznych slávnostných podujatiach, oslavách a svadbách, kde ukazujeme náš bohatý repertoár ľudových tancov z rôznych oblastí Slovenska, ako napr. Tekov, Zemplín, Šariš, Myjava, Terchová, Goral, atď. Radi vytvoríme aj pre vaše podujatie vhodný tanečný program.

Stretávame sa na našich týždenných skúškach, kde nacvičujeme staré a nové choreografie a pripravujeme programy na naše budúce vystúpenia. Na rôznych ďalších večierkoch si udržiavame sociálne kontakty. Pravidelne vystupujeme na „Zürifäscht“ a na festivaloch po celom Švajčiarsku. Máme vystúpenia na svadbách, firemných oslavách a slávnostných podujatiach – všade tam, kde nesmie chýbať muzika a tanec.

Radi pripravíme aj pre Vaše podujatie vhodný tanečný program.

Máte radi slovenský folklór? Radi tancujete a spievate a chceli by ste sa naučiť naše ľudové tance? U nás ste na správnej adrese. Alebo hľadáte pre Vašu oslavu, či svadbu oživenie folklórnym tancom a spevom? Aj s tradičným čepčenim nevesty? Radi pre Vás zostavíme individuálny program aj s hrou na fujare a inych ľudových hudobných nástrojoch. Skontaktujte nás cez e-mail info@kolecko.ch abebo telefonicky 044 821 51 32; 078 820 22 45.

Vystupovali napr.:
- Sobota, 17. júna 2023 vystúpenie pri príležitosti 77. výročia založenia spoločenského sídliska v Zürichu Oberengstringen. Počasie bolo nádherné a naše tanečné vystúpenia na zelenej lúke sa podarili. Diváci boli nadšení.
- Sobota, 21. mája 2023 Kolečko sústredenie, Hardhof 9 Zürich, príprava na 55. výročie.
- V sobotu 22. októbra 2022 sme organizovali našu každoročnú Krojovanú zábavu v Zürichu – s hudbou, tancom, slovenským jedlom a pitím.

Zaujali sme Vás? Navštívte nás na našich skúškach v GZ Buchegg na Bucheggplatz v Zürichu. Sme tam každý pondelok od 20:00 do 22:00. Tešíme sa na Vás!

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies