Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Folklore Ensemble Šarišan from Slovakia: Concert and Dance Performance / Folklórny súbor Šarišan zo Slovenska: Koncertné a tanečné vystúpenie 2023 Chicago

Folklore Ensemble Šarišan from Slovakia: Concert and Dance Performance / Folklórny súbor Šarišan zo Slovenska: Koncertné a tanečné vystúpenie 2023 Chicago
Termín: 29.09.2023
Téma: PODUJATIA NAŠICH KRAJANOV
Miesto konania: Lisle, Chicago, Illinois, USA, (Zahraničie - Európa/Svet)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: //bit.ly/3L5vQsJ

Popis

Folklórny súbor Šarišan zo Slovenska: Koncertné a tanečné vystúpenie

Slovenská kultúrna organizácia Veselica

Dátum: Piatok 29. septembra 2023

Predstavenie sa uskutoční v Goodwin Auditorium Benediktínskej univerzity v Lisle, Illinois. Veselica je poctená, že môže na tomto špeciálnom podujatí spolupracovať s Benediktínskou univerzitou, inštitúciou, ktorá má dlhú históriu siahajúcu až k prvým imigrantom prichádzajúcim do Spojených štátov zo Slovenska a Česka.

Pridajte sa k nám na nezabudnuteľný večer s Ľudovým súborom Šarišan zo Slovenska 29. septembra 2023 na Benediktínskej univerzite v Lisle.

Lisle je dedina v okrese DuPage, Illinois, Spojené štáty americké. Pri sčítaní ľudu v roku 2010 to bolo 22 390 obyvateľov a v roku 2019 to bolo 23 270 obyvateľov. Je súčasťou metropolitnej oblasti Chicaga a Illinois Technology and Research Corridor.

Slovenská kultúrna organizácia Veselica

Dátum a čas
Piatok 29. septembra · 18:30 – 22:00 CDT
Poloha
Benediktínska univerzita
5700 College Road Lisle, IL 60532 Spojené štáty

Pravidlá vrátenia peňazí
Žiadne refundácie
O tejto udalosti
3 hodiny 30 minút
Mobilný eTicket
Pridajte sa k nám na strhujúce vystúpenie Folklórneho súboru ˇŠarišan zo Slovenska.
Pripravte sa na očarenie bohatým kultúrnym dedičstvom Slovenska prostredníctvom tradičnej hudby a tanca. Ponorte sa do pulzujúcich rytmov a farebných kostýmov. Nepremeškajte túto príležitosť zažiť čaro slovenských tradícií, ktoré oživil plný súbor talentovaných umelcov, tanečníkov, spevákov a hudobníkov Šarišanu. Kúpte si lístky ešte dnes na nezabudnuteľnú oslavu hudby a tanca.

Piatok 29. septembra 2023
Goodwin Auditorium na Bnediktínskej univerzite
5700 College Rd, Lisle, IL 60532

Program:
18:30 otvorené dvere
19:30 strhujúce 90-minútové predstavenie s dynamickou zostavou 30 talentovaných interpretov vrátane tanečníkov, spevákov a hudobníkov FS ŠARIŠAN
FĽudská spevácka skupina LITMANIVKA zo Slovenska
Nasleduje recepcia
darovanie
Dospelý 37 dolárov
Študent 27 USD (študenti musia pri vstupe predložiť študentský preukaz)
Dieťa do 12 r. 17 USD v sprievode platiaceho dospelého
*Ďakujeme za váš dar! Vstupenky sú dostupné iba online. Pri dverách sa nepredávajú žiadne lístky.
O Šarišane
Umelecký súbor Ľudový súbor Šarišan je najznámejším a najúspešnejším predstaviteľom folklóru regiónu Šariš a jeho hlavného mesta Prešov na Slovensku. Program súboru je inšpirovaný bohatstvom ľudových tradícií z východoslovenských regiónov Šariša, Zemplína, Spiša a Abova.

Za svoju 54-ročnú existenciu súbor získal množstvo ocenení a titulov ako laureát z prestížnych domácich a medzinárodných festivalov. Má za sebou tisícky vystúpení na Slovensku aj v zahraničí, vycestovalo viac ako 110-krát a zožalo potlesk publika v 40 krajinách Európy, Ázie, Afriky a Ameriky.

Ľudová hudba súboru vydala viac ako 60 titulov na rôznych hudobných formátoch, z toho 17 profilových. Z posledných veľkých projektov je to oslava 50. výročia „Zlatá svadba“, na ktorej sa predstaví viac ako 200 umelcov, vianočné trojgeneračné programy „Vianoce so Šarišanom“ a jedinečná medzižánrová fúzia s Katarínou Knechtovou „PUTO“.

V súčasnosti má súbor 90 aktívnych členov rozdelených do troch sekcií: tanečnej, hudobnej a speváckej. Je súčasťou trojgeneračného modelu popri Detskom súbore Šarišanček a seniorskom súbore FS Starišan. Spolu tvoria „armádu“ takmer 250 folkloristov (viac na http://www.sarisan.sk/).

Ďakujeme za vaše štedré dary!
Ak máte nejaké otázky, pošlite nám e-mail na adresu veselicasfe@gmail.com alebo zavolajte (815) 570-9781
------------------------------------------------------------
Friday, September 29
Folklore Ensemble Šarišan from Slovakia: Concert and Dance Performance
Join us for an unforgettable evening with the Folk Ensemble Šarišan from Slovakia on September 29, 2023 at Benedictine University in Lisle.

By Veselica Slovak Cultural Organization

Date and time
Friday, September 29 · 6:30 - 10pm CDT
Location
Benedictine University
5700 College Road Lisle, IL 60532 United States

The performance will take place at the Goodwin Auditorium of the Benedictine University in Lisle, Illinois. Veselica is honored to collaborate on this special event with Benedictine University, an institution that has a long history dating to the first immigrants coming to the United States from Slovakia and the Czechia.

Refund Policy
No Refunds
About this event
3 hours 30 minutes
Mobile eTicket
Join us for a captivating performance by the Folk Ensemble ˇŠarišan from Slovakia.

Get ready to be mesmerized by the rich cultural heritage of Slovakia through their traditional music and dance. Immerse yourself in the vibrant rhythms and colorful costumes. Don't miss this opportunity to experience the magic of Slovak traditions brought to life by the full ensemble of talented artists, dancers, singers, and musicians of Šarišan. Purchase your tickets today for an unforgettable celebration of music and dance.

Friday, September 29, 2023
Goodwin Auditorium at Benedictine University
5700 College Rd, Lisle, IL 60532

Program:
6:30 PM open door
7:30 PM a captivating 90-minute performance featuring a dynamic ensemble of 30 talented performers, including dancers, singers, and musicians FS ŠARIŠAN
Folk singing group LITMANIVKA from Slovakia
Followed by reception
Donation
Adult $37
Student $27 (Students to present student ID upon entry)
Child under 12 y.o. $17 accompanied by a paying adult
*Thank you for your donation! Admission tickets available online only. No tickets sold at the door.
About Šarišan
The artistic ensemble of Šarišan Folk Ensemble is the most well-known and successful representative of the folklore of the Šariš region and its capital town, Prešov in Slovakia. The ensemble's program is inspired by the richness of folk traditions from the eastern Slovak regions of Šariš, Zemplín, Spiš, and Abov.

Over its 54-year existence, the ensemble has received numerous awards and titles as a laureate from prestigious domestic and international festivals. It has performed thousands of times both in Slovakia and abroad, having traveled more than 110 times and receiving applause from audiences in 40 countries across Europe, Asia, Africa, and America.

The folk music of the ensemble has released over 60 titles on various music formats, including 17 profile releases. Among the recent grand projects are the "Golden Wedding" celebration for its 50th anniversary, featuring more than 200 artists, the Christmas three-generational programs "Christmas with Šarišan," and a unique cross-genre fusion with Katarína Knechtová called "PUTO."

Currently, the ensemble has 90 active members organized into three sections: dance, music, and singing. It is part of a three-generational model alongside Children's Ensemble Šarišanček and the senior ensemble FS Starišan. Together, they form an "army" of nearly 250 folklorists (see http://www.sarisan.sk/ for more information).

Thank you for your generous donations!
If you have any questions, email us at veselicasfe@gmail.com or call (815) 570-9781

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies