Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Večer autentického folklóru - Trenčianske Stankovce 2023 Petržalka

Večer autentického folklóru - Trenčianske Stankovce 2023 Petržalka
Termín: 27.10.2023
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Bratislava - Petržalka (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.kzp.sk

Popis

Večer autentického folklóru - Trenčianske Stankovce 2023 Petržalka

Dátum: 27.10.2023 | 19:00 - 23:00 h.
Miesto: Dom kultúry Zrkadlový háj, Petržalka
Vstupné: 12,- € / 10,- €

Predstavujeme Vám obec Trenčianske Stankovce v programe: Aj takto sme žili.

Účinkuje: Folklórny súbor ROZVADŽAN zo svojou ľudovou, tanečnou a speváckou zložkou.

Folklórny súbor ROZVADŽAN z Trenčianskych Stankoviec patrí medzi folklórne skupiny, ktoré prezentujú autentický folklór z trenčianskeho regiónu. Oficiálne vznikol v auguste v roku 2011, priaznivci folklóru sa však z iniciatívy Ing. Vendelína Sedláčka začali stretávať na pravidelných nácvikoch už v roku 2010, kedy začal svoju činnosť prípravný výbor osláv 800. výročia o prvej písomnej zmienke o obci Rozvadze. Obec Rozvadze sa zlúčila v roku 1972 s okolitými obcami Sedličná, Malé Stankovce a Veľké Stankovce do jednej obce s názvom Trenčianske Stankovce s terajším počtom obyvateľov 3 380. Vo svojej činnosti zameriava na vyhľadávanie, zbieranie a uchovávanie ľudových zvykov, piesní a tancov z pôvodných ale aj z okolitých obcí.

V súčasnosti má súbor 56 členov. Tvoria ho nadšenci v seniorskom veku ale aj stredná generácia. Hudobný doprovod zabezpečuje charakteristická skupina muzikantov v nástrojovom obsadení heligónka, klarinet, husle, saxofón, ozembuch, kontrabas pod vedením Ľuboša Šišovského.

Od roku 2018 začal pracovať pri FS Rozvadžan aj DFS Lampášik, ktorý má v súčasnosti 38 členov. Nastupujúcu generáciu mladých folkloristov spoločne vychovávajú vedúca Mgr. Terézia Kadáková s folkloristkami Anežkou Letkovou a Zuzanou Červeňanovou. Deti sú rozdelené do dvoch skupín a to na prípravku a žiakov I. stupňa ZŠ.

Vďaka nadšeniu, elánu a obetavosti všetkých členov, ale aj podpore vedenia obce, sponzorov a podporovateľov folklóru, tento kolektív prináša radosť a potešenie všetkým priaznivcom ľudového umenia.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies