Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Vianočné trhy 2023 Dunajská Streda a súťaž vo varení vianočného halászlé

Vianočné trhy 2023 Dunajská Streda a súťaž vo varení vianočného halászlé
Termín: 01.12.2023 - 21.12.2023
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY | VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Dunajská Streda (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.dunstreda.sk

Popis

Vianočné trhy 2023 Dunajská Streda a súťaž vo varení vianočného halászlé

Vianočné trhy v znamení adventu 2023

Novinkou bude súťaž vo varení halászlé, ktoré organizujú 16. decembra.

V Dunajskej Strede tradičné vianočné trhy otvoria brány piatok, 1. decembra o 14. hodine. Miestom adventného podujatia bude aj už po šiestykrát námestie pred Mestským kultúrnym strediskom. Adventný veniec umiestnia aj tento rok na tunajšej fontáne.

S predvianočným obdobím je nerozlučne späté aj slávnostné zapálenie prvej sviečky adventného venca, ktorý sa koná 3. decembra o 17-tej hodine. Adventná sviečka bude zapálená v rámci ekumenickej bohoslužby, vystúpi aj spevácky zbor Sv. Juraja. Mestská samospráva v znamení blížiacich sa vianoc srdečne pozýva obyvateľov mesta na zapálenie adventných sviečok, na sprievodné programy a na vianočné trhy.

Návštevníkov každý deň čakajú rôzne sprievodné kultúrne programy. Denne od 16. hod. vystúpia deti z dunajskostredských materských škôl a žiaci základných škôl, spevácky zbor mestského klubu dôchodcov, ako aj ďalší miestni talenty. Bližšie informácie o programoch na www.dunstreda.sk. Návštevníci vianočných trhov môžu ochutnať tradičné vianočné dobroty, a tuhej zime dobre padne varené víno a horúci čaj. V stánkoch návštevníci si môžu zaobstarať vianočné ozdoby, sviečky, oplátky, med a typické vianočné predmety. Dunajskostredské vianočné trhy potrvajú do 21. decembra.

V centre mesta vianočné osvetlenie bude zapnuté v prvú adventnú nedeľu. Živý stromček pred MsKS a okolie sa bude ligotať v sviatočných farbách sviatočného osvetlenia. Na korze a na Vámbéryho námestí budú na stromoch umiestnené svetelné zostavy z úsporných LED-žiariviek.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies