Termín: | 11.07.2015 |
Téma: | VARENIE a PEČENIE DOBRôT |
Miesto konania: | Dobrohošť (SR - Trnavský kraj) Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky |
Web: | www.dobrohost.sk |
Tajomstvá Dobrohošťských pecí 2015- 15.ročník
Obec Dobrohošť sa rozprestiera medzi starým korytom Dunaja a jeho novovybudovaným umelým kanálom, cca 20 km južne od Bratislavy. Prístup je možný po nových cestných komunikáciách od Bratislavy, smerom na hranicu s Maďarskom, zo smeru od Gabčíkova cez hrádzu hydroelektrárne, alebo preplavením sa kompou od Šamorína. Prehradením koryta Dunaja a spustením vodného diela v roku 1992 sa život u nás a okolí veľmi nezmenil. Stali sme sa však atraktívnejšími. Turisti z okolitých väčších miest sem chodievajú najmä v lete. Región je čoraz častejšie vyhľadávaný, predovšetkým kvôli vodnej turistike a rekreácii, čomu zodpovedajú i investície do budovania infraštruktúry a rozširovania aquparku.
V tejto obci medzi starým korytom Dunaja a prívodným kanálom Vodného diela Gabčíkovo v okrese Dunajská Streda sa uskutoční v TRADIČNOM termíne v sobotu 11.7.2014 už 15. ročník kultúrno-gastronomického festivalu.
"Tajomstvá Dobrohošťských pecí".
Návštevníkov pozývame na držkový perkelt, grilované prasiatko, cigánsku pečienku, osúchy, halászlé, fazuľový, hovädzí a kotlíkový guláš, štrúdle, langoše, pečenú klobásu,
trdelník, pečené ryby, bravčovú panenku so slaninou, grilovanú krkovičku a na rôzne iné špeciality z rýb, hydiny a diviny.
Gastromonický festival "Tajomstvá Dobrohoštských pecí", je špeciálny v tom, že domáci pozývajú na ochutnávky návštevníkov priamo do svojich dvorov.