Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Grand Bordeaux Bratislava 2014

Grand Bordeaux Bratislava 2014
Termín: 24.10.2014
Téma: VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Bratislava (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.vino.sk

Popis

Grand Bordeaux Bratislava 2014

Bratislavu ovládnu najslávnejšie francúzske vína z Bordeaux.
Dňa 24.10.2014 bude Bratislava hostiť vína zo slávnych zámkov z najuznávanejšej vinárskej oblasti na svete.

Odprezentujú sa najmä červené vína Bordeaux z 22 zámkov, ktoré sú legendami tohto regiónu, ako napríklad Chateau Pichon Comtesse, Chateau Palmer, Chateau Leoville las Casses alebo Chateau La Conseillante. Počas degustácií sa rozleje cez 600 fliaš vín, informoval spoluorganizátor podujatia Zlatko Míčka zo spoločnosti Merlot d’Or.

Vína z Bordeaux prichádzajú na trh vždy s určitým oneskorením. V sudoch a fľašiach musia totiž dôkladne vyzrieť. Preto sa budú degustovať vína z ročníka 2011.

Exkluzívna degustácia vín z Bordeaux má už síce desaťročnú tradíciu u našich českých susedov, na Slovensku sa však viac ako 20 vín zo slávnych zámkov zo všetkých hlavných apelácií v Bordeaux predstaví po prvý raz. Milovníci vína a profesionálni vinári budú môcť počas Grand Bordeaux 2014 Bratislava degustovať vína producentov z kategórie TOP 100.

Vinárska oblasť Bordeaux sa rozprestiera na juhozápade Francúzska pri pobreží Atlantického oceánu. Tiahne sa popri ústí rieky Girondea, pokračuje širokým vejárom okolo samotného Bordeaux, ležiaceho uprostred celej oblasti. Je kolískou odrôd Cabernet Sauvignon a Merlot.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies