Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Stredoveký vojenský tábor Stará Ľubovňa 2015

Stredoveký vojenský tábor Stará Ľubovňa 2015
Termín: 26.04.2015
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Stará Ľubovňa (SR - Prešovský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.maemon.sk

Popis

Stredoveký vojenský tábor Stará Ľubovňa 2015

26.4.2015 o 13:00 hodine sa za výstrelu salvy z dela a zvuku fanfár opäť otvoria brány Stredovekého vojenského tábora. Pre našich návštevníkom sme pripravili veľmi bohatý, pestrý a zaujímavý program, ktorý sa určite prihovorí veľkým i malým.
Zavítajú medzi nás známe historicko-šermiarske skupiny, ktoré nás svojimi vystúpeniami „prenesú“ do obdobia 30 ročnej vojny, do obdobia rokov 1618-1648. V mušketierskych odevoch na pôvabných koňoch nám predvedú ukážky vojenského výcviku koní a jazdcov, divadelno-šermiarske vystúpenie...
Samozrejme, že sme nezabudli aj na našich najmenších, na nich čaká rozprávka hraná na koňoch, v ktorej bude súperiť anjel s čertom... či zvíťazí dobro alebo zlo a ako sa tento súboj skončí sa detičky dozvedia z rozprávky.
Určite veľmi zaujímavým bodom programu bude aj pasovanie pána primátora za mušketiera.
Počas celého popoludnia bude znieť stredoveká hudba, nebude chýbať aj stredoveký jarmok spojený s ukážkou tradičných remesiel . Návštevníci sa môžu tešiť na kováča, košikára, perničkára a iných zaujímavých remeselníkov, od ktorých si môžu zakúpiť aj malý darček.
Nie len deti, ale aj dospelí si budú môcť vyskúšať historické športové disciplíny, napríklad streľba z kuše, luku, jazda na koni, lanový park, stredoveký tenis, pozrieť si minizoo...
Tešíme sa na Vás v nedeľu 26.4.2015 o 13 hodine.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies