Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Za vínom do Šenkvíc 2016 - 5. ročník

Za vínom do Šenkvíc 2016 - 5. ročník
Termín: 04.06.2016
Téma: VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Šenkvice (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.senkvickevino.sk

Popis

Za vínom do Šenkvíc 2016 - 5. ročník

Šenkvice sú najväčšou vinohradníckou obcou v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti a patria medzi najväčšie vinohradnícke obce na Slovensku. Je tak pochopiteľné, že vinohrady, víno a jeho ochutnávanie patria k miestnej kultúre rovnako ako dýchanie k životu. Šenkvice sa nachádzajú iba necelých 30 minút cesty vlakom od Bratislavy aj Trnavy.

Spolok vinohradníkov a vinárov v spolupráci s KIS a obecným úradom Šenkvice Vás srdečne pozýva v sobotu 4. júna 2016 od 14:00 do 22:00 hod. na podujatie "Za vínom do Šenkvíc 2016".

Návštevníci môžu degustovať viac ako 300 druhov vín z produkcie 32 najmä miestnych vinárov a vinárstiev priamo v ich pivniciach či prevádzkach a vyskúšať tak "chuť Šenkvíc" v pohári aj na tanieri.

Tohto roku v premiére sa uskutoční degustácia podľa nového, tzv. hodnotového systému na základe degustačných kartičiek. Cena vstupenky je 25,- EUR a obsahuje 75 ks degustačných kartičiek (á 20,- centov), katalóg, pohárik, taštička, pero, tombolový lístok a kyvadlová doprava medzi jednotlivými stanovišťami.

Každý ročník podujatia má svojho patróna z radov spolku vinohradníkov a vinárov. Tohto- ročným patrónom podujatia je spoluzakladateľ tohto spolku, vinohradník, vinár, šľachtiteľ, vedec-výskumník, degustátor, publicita, člen Rady Združenia Malokarpatská vínna cesta, vinár-vizionár a stratég Ing. Tibor Ruman.

Sprievodný program
9:00-13:00 hod. Ockov kotlík – súťaž vo varení gulášu (varenie, degustácia gulášu)
od rána - pečenie býka a jeho degustácia
11:00 hod. – súťaž v gúľaní suda a ťahaní vína heverom
12:00 hod. – súťaž v ťahaní vína heverom
14:00 hod. – koncert skupiny Samorast
15:00 hod. vyhlásenie víťazov „gulášovej“ súťaže

Ďalšie bonusy pre návštevníkov
- prehliadka Vinohradníckeho náučného chodníka ( okrem spoločnej pri oficiálnom otvorení podujatia aj individuálna do 22.00 hod.)
- kyvadlová preprava návštevníkov medzi jednotlivými prevádzkami v časoch uvedených v katalógu podujatia (je súčasťou „vstupenkového balíčka)
- každá zakúpená vstupenka bude zaradená do súťaže o hlavnú cenu 32 fliaš vína (jedna od každého vinára)

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies