Termín: | 02.07.2016 |
Téma: | VARENIE a PEČENIE DOBRôT |
Miesto konania: | Makov, (SR - Žilinský kraj) Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky |
Web: | www.makov.sk |
Súťaž vo varení " pľacového" guláša Makov 2016 - 1. ročník
Organizátor: Obec Makov
Termín konania: 2.7.2016
Miesto konania: areál multifunkčného ihriska v Makove -Čiernom
Čas konania: 8.00 hod.
Organizačné pokyny, pravidlá a priebeh súťaže:
Súťaže sa môžu zúčastniť viacčlenné družstvá, môžu byť rodinné, firemné, obecné bez ohľadu na vek, rasu, náboženstvo. Podmienkou je trvalé bydlisko na Makove aspoň jedného člena družstva . Družstvo si určí názov podľa "pľacu" z ktorého pochádza ( napr. Vidielky, Mláka, Šubiky)
Každé družstvo si na začiatku vyžrebuje číslo, pod ktorým odovzdá svoju hodnotiacu vzorku.
Všetky suroviny a ingrediencie potrebné na varenie guláša, ako i drevo, kotlinu a všetko potrebné náradie si zabezpečia súťažné družstvá samé a na svoje náklady.
Organizátor zabezpečí miesto na varenie a prístup k pitnej vode. Štartovné sa neplatí !
Družstvo pripraví guláš podľa vlastného receptu počas konania súťaže a z vlastných surovín.
Súťažiť sa bude iba v jednej kategórii - guláš z mäsa (hovädzí, bravčový, z diviny)
Množstvo uvareného guláša minimálne 5 l. Pre účely hodnotiacej poroty bude odovzdaná vzorka cca. 0,25 l.
Hodnotiaca vzorka sa odovzdá v jednotný čas. Po odovzdaní môžu družstvá z uvareným gulášom naložiť ako uznajú za vhodné (rozdať, predať, zjesť ...)
Hodnotiaca porota bude pozostávať z občanov Makova rôznych vekových kategórii / dôchodca, študent, žena na MD ....atď./ Zloženie :predseda + 6 členov poroty
Členovia poroty zhodnotia nezávisle od seba finálny produkt – guláš (farbu, vôňu, chuť, konzistenciu a mäso). Vyhodnotené bude 1. 2. a 3. miesto. Pripravené sú aj ceny útechy.
Registrácia súťažiacich družstiev prebieha od 20.6. 2016 - do 1.7.2016 na mailovej adrese: helena.pajerova@makov.sk, prípadne na mobile :0911 772 066