Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Fašiangy v Nitre 2017 a Fašiangový jarmok

Fašiangy v Nitre 2017 a Fašiangový jarmok
Termín: 25.02.2017
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY | ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Nitra (SR - Nitriansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.nitra.sk
www.nitra.sk/zobraz/obsah/19372

Popis

Fašiangový jarmok a bohatý kultúrny program budú aj tohto roku súčasťou Nitrianskych fašiangov, ktoré sa uskutočnia na Svätoplukovom námestí v sobotu 25. februára.

Už od 10. h sa začne Fašiangový jarmok. Svoje výrobky tu budú prezentovať a predávať ľudovo-umeleckí remeselníci z celého Slovenska. Návštevníci budú môcť ochutnať zabíjačkové špeciality a tradičné fašiangové dobroty.

O navodenie výbornej atmosféry sa postarajú skupiny LOJZO a Vrbovskí víťazi, ktorí sú typickí netradičnými hudobnými nástrojmi. Súčasťou jarmoku bude gazdovský dvor Detskej farmy Humanita s domácimi zvieratkami. Záujemcovia sa môžu zadarmo povoziť po pešej zóne na bričke ťahanej koníkom. Okrem toho môžu ľudia získať počas podujatia hodnotné vecné ceny od Raiffeisen banky.

Je možné, že fašiangovú zabíjačku spestrí svojou účasťou aj amatérsky kuchár Vilo Habo, známy z Jojkárskej kulinárskej súťaže Moja mama varí lepšie ako tvoja. Veselý fašiangový sprievod vykročí na pešiu zónu o 16. hodine. Organizátori vyzývajú: „Zamaskujte sa aj vy a pridajte sa k chodúliarom, folklórnym skupinám, bubeníkom a najrôznejším maškarám vo veľkom nitrianskom fašiangovom sprievode!“ Fašiangové popoludnie vyvrcholí pochovávaním basy a ukážkami slovenských fašiangových zvykov. Súčasťou fašiangov budú oslavy Svetového dňa sprievodcov cestovného ruchu.

Mesto Nitra pri tejto príležitosti pripravilo pre všetkých Nitranov aj návštevníkov nášho krásneho mesta bezplatnú prehliadku s výkladom odborného sprievodcu. Na fašiangové potulky uličkami Dolného a Horného mesta sa pôjde v sobotu 25. februára o 13.00 h spred NISYS-u. Záujemcovia sa na prehliadku musia vopred prihlásiť v NISYS-e na tel. č. 037/ 7410 906, 16 186 alebo na info@nitra.sk. (SY)

Prihlášku na Fašiangy v Nitre 2017 nájdete v dolnej časti web stránky:
www.nitra.sk/zobraz/obsah/19372 ,
alebo
si môžete kliknúť hore na našej stránke na druhú linku v sekcii Web:

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies