Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Trnava očami architekta 2017 - cykloprehliadka na retro-bicykloch

Trnava očami architekta 2017 - cykloprehliadka na retro-bicykloch
Termín: 12.08.2017 - 23.09.2017
Téma: KULTÚRA | TURISTIKA a CYKLISTIKA
Miesto konania: Trnava (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.regiontirnavia.sk
bit.ly/Cykloprehliadky2017

Popis

Trnava očami architekta 2017 - cykloprehliadka na retro-bicykloch

ODHAĽTE ĎALŠIU TVÁR TRNAVY S ARCHITEKTOM NA BICYKLI

Ak radi bicyklujete, milujete industriálne stavby a každé mesto chcete spoznávať netradičnou cestou, nemali by ste si nechať ujsť cykloprehliadku s názvom Trnava očami architekta.

Vo vybraných termínoch v auguste a septembri sa môžete vydať na výlet do neďalekej minulosti a sledovať rozvoj Trnavy cez industriálne stavby, urbanistické riešenia a kontroverzné socialistické sídliská.

Aj tento rok Oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism pokračuje v projekte Trnava očami architekta. Podtitulmi, ktoré predstavujú dve tohtoročné témy cykloprehliadok, sú "Mesto na prahu moderny" a "Po cestách trnavského industriálu". Cieľom je priblížiť ľuďom architektúru z obdobia od druhej polovice 19. storočia, ktoré väčšina historikov nepovažuje za obohacujúce.

Industrializácia však bola súčasťou našej minulosti, rovnako ako architektonické plánovanie mesta počas socializmu. A práve prehliadka rozporuplných riešení otvára návštevníkom úplne nový pohľad na tvár mesta.

"Jedna z cykloprehliadok povedie okolo miest a objektov, ktoré mali podstatný vplyv na rozvoj a zmeny v živote mesta. Je vedená „Po cestách trnavského industriálu“ a tvorí okruh začínajúci na mieste stretnutia na Družbe, ďalej smeruje k viacerým industriálnym objektom – k cukrovaru, pôvodnému „Kamennému“ mlynu či bývalému železničnému depu. Dozviete sa tak niečo nielen o samotných výrobných objektoch a ich architektúre, ale aj o obydliach naokolo. Prejdeme si však aj iné zaujímavé trasy, ktoré priblížia urbanistický rozvoj mesta," ozrejmil architekt Miroslav Beňák, ktorý počas cykloprehliadok predstaví záujemcom netradičné „pamiatky“, teda práve tie, ktoré vznikli v čase, keď sa Trnava začala rozrastať za hradby.

Pre tých, ktorí majú k dispozícií vlastné bicykle, stojí lístok 3 eurá. Ak však bicykel nemáte, nezúfajte, požičajú vám ho. Cena lístka je v takom prípade 5 eur. Lístky sa dajú objednať na stránke http://bit.ly/Cykloprehliadky2017 alebo priamo v Turistickom informačnom centre na Trojičnom námestí.

Dátum a čas konania v roku 2017:
Augustové termíny: 12.8., 19.8. a 26.8.
Septembrové termíny: 16.9. a 23.9.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies