Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Slávnostné otvorenie Slovenského múzea máp 2018 Kynceľová

Slávnostné otvorenie Slovenského múzea máp 2018 Kynceľová
Termín: 26.05.2018
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Kynceľová (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.kyncelova.sk
www.muzeummap.sk

Popis

Slávnostné otvorenie Slovenského múzea máp Kynceľová 2018

Adresa:
Slovenské múzeum máp CBS spol, s.r.o.
974 01 Kynceľová 77, ​Slovensko

Rezervácie:
Mobil: +421 948 366 026
E-mail: info@muzeummap.sk

Zajtra otvárame, príďte nás pozrieť!
Dňa 26. 05. 2018 o 13.00 hod. otvárame naše múzeum. Všetko je pripravené a my Vás radi privítame medzi prvými návštevníkmi. Navyše sme si pre Vás pripravili malé prekvapenie. Počas otvorenia bude vstup bezplatný (bude možnosť podporiť múzeum dobrovoľným príspevkom). Prehliadky budú realizované od slávnostného otvorenia približne v polhodinových intervaloch.

Vzhľadom k veľkosti vnútorných priestorov múzea, budú vstupy organizované v 15 členných skupinách - chceme totiž, aby ste mali z návštevy čo najlepší zážitok. V tento deň sa koná v obci tiež Fizolňový deň, a tak bude parkovanie obmedzené. Odporúčame preto prísť s dostatočným predstihom, prípadne mestskou (či prímestskou) dopravou.

Múzeum vám predstavuje nielen bohatú minulosť a výnimočnú súčasnosť kartografie na slovenskom území, ale aj tradičné i moderné postupy a technológie, ktorými sa mapy vytvárajú.

Jeho jedinečnosť nespočíva iba v obsahu jeho expozície, ale aj v jej forme. Bolo založené na princípoch svetového trendu obohacovania zážitkov pre návštevníkov cez interaktivitu, výdobytky špičkových technológií a moderné princípy vzdelávania.

Je prvým a jediným miestom na Slovensku, kde sa môžete stretnúť s tzv. Pieskovým modelom krajiny s rozšírenou realitou (angl. Augmented Reality Sandbox), ktorý je zážitkovou vzdelávacou pomôckou, využívajúcou najmodernejšie digitálne technológie. Slovensko bolo jediným štátom Vyšehradskej štvorky a jedným z posledných v Európe, ktorý nemal na svojom území túto modernú vyučovaciu technológiu.

Tešíme sa na Vás!

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies