Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Súťaž predníkov o cenu Rinalda Oláha 2019 - XI. ročník

Súťaž predníkov o cenu Rinalda Oláha 2019 - XI. ročník
Termín: 19.05.2019
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Zvolenská Slatina (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.cenarinaldaolaha.sk
www.zvolenskaslatina.sk
on.fb.me/1DIJHd7

Popis

Dovoľte aby sme vás v mene Obce Zvolenská Slatina pozvali na XI. ročník unikátneho celoslovenského podujatia, venovaného hudobnému umeniu slovenských primášov a primášok, organizovaného k pocte husľového vituóza Rinalda Oláha – rodáka z tejto obce.

Ide o jedinečný a na Slovensku raritný formát hudobnej prehliadky, ktorý vytvára priestor všetkým talentovaným muzikantom bez ohľadu na povahu herného štýlu, resp. spôsobu interpretácie ľudovej piesne.

Podujatie sa uskutoční dňa 19. 5. 2019 o 13:30 v priestoroch Domu kultúry vo Zvolenskej Slatine. Ako hosť na podujatí vystúpi Folklórny súbor Partizán zo Slovenskej Ľupče.
Hoci podujatie nesie názov „súťaž“, jeho poslanie a celkový formát sa v mnohom od štandardných súťaží líši. Našou primárnou snahou je vytvoriť hráčom v prvom rade vhodný priestor pre tvorivé a inšpiratívne muzikantské stretnutia, spoločné muzicírovanie a atmosféru kvalitného interpretačného umenia. Tomu v maximálnej miere prispôsobujeme koncepciu, propozície aj dramaturgiu podujatia. Nemuzicírujme len na folklórnych festivaloch!
Muzikanti sa môžu prihlásiť do súťaže najneskôr do 30. apríla 2019, a to buď zaslaním záväznej prihlášky, alebo telefonicky. Všetky potrebné informácie vrátane propozícií súťaže je možné nájsť na stránke podujatia: http://www.cenarinaldaolaha.sk/
Laureáti si okrem finančnej odmeny (tento rok je to 500 Eur pre laureáta každej zo súťažných kategórií) odnesú aj viacero zaujímavých cien. Nebude chýbať ani tradičné udeľovanie Ceny diváka.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies