Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Historický sprievod cisárovnej Alžbety (Sisi) s manželom Františkom Jozefom Bardejov 2019

Historický sprievod cisárovnej Alžbety (Sisi) s manželom Františkom Jozefom Bardejov 2019
Termín: 18.08.2019
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Bardejov (SR - Prešovský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: ahojbardejov.sk
www.femme.sk

Popis

Historický sprievod cisárovnej Alžbety (Sisi) s manželom Františkom Jozefom Bardejov 2019

Príďte sa v nedeľu 18.augusta 2019 pozrieť do Bardejovských kúpeľov na cisárovnú Alžbetu, zvanú Sisi a jej manžela Františka Jozefa (Franz Jozefa) I. Budú sa prechádzať po areáli kúpeľov a fotografovať sa s poddanými.

Už 16. Alžbetínsky deň organizujú ako pripomienku návštevy Sisi v Bardejovských Kúpeľoch v roku 1895. Sisi sem prišla ako päťdesiatosemročná 1. júla 1895 a zotrvala tu do 22. júla. Do Bardejova pricestovala vlakom po novovybudovanej železničnej trati a ubytovala sa v hoteli Deák. Liečila si nielen zdravotné problémy, ale aj dušu po úmrtí svojho syna Rudolfa, ktorý krátko predtým tragicky zahynul. V hoteli bol pre cisárovnú vybudovaný špeciálny bočný vchod a bývala v izbe (dnes 218) s krásnym výhľadom na kúpeľný areál. V rovnakom apartmáne sa môžu ubytovať hostia aj dnes.

Spomienková slávnosť na počesť cisárovnej Sisi sa nazýva ALŽBETÍNSKY DEŇ a je jedným z vrcholov kultúrneho leta v Bardejovských kúpeľoch už druhé desaťročie. Celá slávnosť sa začína o 14.30 hod. pri pamätníku cisárovnej pred hotelom Alžbeta. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková.

Elena Romanová, personálna a prevádzková riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a. s. dodáva: ,,Bardejovské kúpele, a.s. pokračujú v budovaní značky ,,Kráľovské kúpele.“ Súčasťou týchto aktivít je aj tohtoročná novinka - náučný chodník nazvaný ,,Sisi a jej zastavenia“. Chodník je dlhý 2,3 km. Jeho prejdenie trvá približne 45 minút a je na ňom 7 zastavení. Fyzicky a časovo je nenáročný a dostupný pre všetkých klientov, vrátane rodín s deťmi a handicapované osoby. Rovnako v tomto duchu dostala koncom mája nový šat i meno Kaviareň v hoteli Ozón, ktorá sa teraz volá: ,,Kaviareň SISI“. Svojou výzdobou i sortimentom pripomína cisárovnú.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies