Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Víkendu otvorených parkov a záhrad 2020 - XII. ročník

Víkendu otvorených parkov a záhrad 2020 - XII. ročník
Termín: 05.06.2020 - 07.06.2020
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Celé Slovensko, (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.vopz.sk/web

Popis

Víkendu otvorených parkov a záhrad 2020 - XII. ročník

Milí priatelia parkov a záhrad!

Cieľom podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad je netradičným a atraktívnym spôsobom prezentovať pamiatky záhradnej a krajinnej tvorby a zapájať ľudí do aktívnej obnovy a ochrany ich hodnôt.

XII. ročník Víkendu otvorených parkov a záhrad sa bude v dńoch 5.-7. júna 2020. Podujatie je súčasťou medzinárodnej iniciatívy venovanej najmä historickým parkom a záhradám, do ktorej sa zapájajú mnohé krajiny z celej Európy.

Témou ďalšieho ročníka bude "Odovzdávanie vedomostí". Táto téma obsahuje mnoho konceptov: odovzdávanie záhradníckych vedomostí z generácie na generáciu; medzinárodný prenos vedomostí z jedného miesta na iné; prenos vedomostí prostredníctvom sietí odborníkov (krajinárske, záhradnícke či botanické spoločnosti atď.); prenos vedomostí v procese formálneho vzdelávania (školy venujúce sa záhradnej a krajinnej tvorbe či sadovníctvu); prenos vedomostí prostredníctvom osobnej i neosobnej formy interpretácie resp. skúseností z prvej ruky (komentované prehliadky parkov a záhrad, interpretačné panely, živé ukážky či umelecké formy interpretácie); prenos vedomostí cez knihy, digitálne, fotografické a archívne materiály atď.

Ak máte záujem zapojiť aj Vašu lokalitu do tohto jedinečného podujatia, vyplňte najneskôr do 30.3.2020 online prihlášku, ktorú nájdete na stránke nášho podujatia http://www.vopz.sk/chcem-sa-zapojit V prípade, že máte záujem zapojiť sa do nášho podujatia inou formou - ako partner, podporovateľ či dobrovoľník, kontaktujte nás na adrese nt@nt.sk.

Tešíme sa na spoluprácu!

Za organizátorov podujatia

Michaela Kubíková
Národný Trust n.o.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies