Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Generál Milan Rastislav Štefánik 2021 Brezová pod Bradlom a Košariská - spomienková slávnosť na 102. výročie jeho tragického úmrtia

NOVÉ - - - Generál Milan Rastislav Štefánik 2021 Brezová pod Bradlom a Košariská - spomienková slávnosť na 102. výročie jeho tragického úmrtia
Termín: 03.05.2021 - 03.06.2021
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Brezová pod Bradlom a Košariská (SR - Trenčiansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.tasr.sk/tasr-clanok/TASR:20210430TBB00135
www.youtube.com/watch?v=dnSsIkUnfss
www.youtube.com/watch?v=WDraPmnLXJ4

Popis

Generál Milan Rastislav Štefánik 2021 Brezová pod Bradlom a Košariská - spomienková slávnosť na 102. výročie jeho tragického úmrtia

Uctíme si tragickú smrť generála Milana Rastislava Štefánika v prevečer 102. výročia jeho smrti spomienkovou slávnosťou v obciach Brezová pod Bradlom a Košariská, teda v jeho rodnom kraji.

Je tradíciou, že miestom vyvrcholenia spomienky na Štefánika sú májové slávnosti na Bradle. Na mieste jeho posledného odpočinku na Bradle si Štefánikov odkaz uctia položením kvetov ústavní činitelia na čele s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou. Spomienkovú slávnosť ukončí tradičné zapálenie ohňov v rohoch mohyly.

Slovenské národné múzeum slávnostne otvorí v Štefánikovom rodnom dome v Košariskách reinštalovanú expozíciu s názvom Milan Rastislav Štefánik. Generál - osloboditeľ.

Nová expozícia svojím stvárnením a obsahovou náplňou vizualizuje nielen významné životné etapy Štefánika, ale predstaví ho aj ako znalca umenia, človeka mnohopočetných záľub a aj ako Slováka, ktorý bol vždy hrdý na svoj pôvod a zostal verný svojmu národu a svojim myšlienkam.

Vzhľadom na pandemickú situáciu nie je možné uskutočniť celoštátne spomienkové slávnosti tak ako po minulé roky za účasti tisícov návštevníkov z celej vlasti.


Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies