Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - V Tatranskom národnom parku sú od 15.6.2021 otvorené všetky turistické značené chodníky

NOVÉ - - -  V Tatranskom národnom parku sú od 15.6.2021 otvorené všetky turistické značené chodníky
Termín: 15.06.2021 - 15.11.2021
Téma: TURISTIKA a CYKLISTIKA
Miesto konania: Vysoké Tatry (SR - Prešovský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: hiking.dennikn.sk/ar/6724/sedla_a_stity_su_pod_snehom_bez_maciek_a_cepina_tam_nechodte.html

Popis

NOVÉ - - - V Tatranskom národnom parku sú od 15.6.2021 otvorené všetky turistické značené chodníky

Oddnes sú v Tatranskom národnom parku otvorené všetky turistické značené chodníky. Trasy cez vysokohorské sedlá a na štíty však ležia pod snehom. Ísť nad turistické chaty bez zimného výstroja neodporúča Horská záchranná služba a ani chatári.

Od 15. júna sú oficiálne otvorené chodníky na deväť štítov vo Vysokých Tatrách. Dá sa ísť na na Kriváň, Slavkovský štít, Rysy, Jahňací štít, Predné Solisko, Svinicu, Veľkú Svišťovku, Východnú Vysokú a Kôprovský štít. Pri vysokohorských sedlách ide o Priečne sedlo, Sedielko, Poľský hrebeň, sedlo Prielom, sedlo pod Veľkou Svišťovkou a sedlo Bystrá lávka.

Riaditeľ Horskej záchrannej služby Jozef Janiga upozorňuje, že nad hranicou kosodreviny sú zimné podmienky. Vo Vysokých Tatrách sú vysokohorské sedlá a vrcholy, na ktoré vedú turisticky značené chodníky, stále pod snehom. Hranica snehu môže byť na tienistých miestach a na severe aj nižšie.

"Je tam súvislá vrstva snehovej pokrývky, ktorá je v ranných hodinách veľmi tvrdá a zľadovatená. Sú to veľké snehové polia, ktoré tvoria súvislú vrstvu."

Na neobvyklé množstvo snehu upozorňujú aj chatári
"Je to nezvyklé, ešte som v tomto ročnom období nevidel toľko snehu, že by sa všetky sedlá dali lyžovať. Vo výške okolo 2000 metrov je aj ráno pod nulou, ľudia by mali mať povinne mačky, čakan, palice," hovorí Miki Knižka, horský vodca a chatár zo Zbojníckej chaty. Veľa snehu je najmä nad chatami, po ne by to malo byť bez problémov.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies