Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Symbolický dom Juraja Jánošíka v Terchovej 2021

NOVÉ - - - Symbolický dom Juraja Jánošíka v Terchovej 2021
Termín: 01.07.2021 - 31.07.2022
Téma: KULTÚRA | ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Terchová (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.janosikovdom.sk

Popis

Symbolický dom Juraja Jánošíka v Terchovej 2021

Našou ambíciou je, aby symbolický Jánošíkov dom plnohodnotne slúžil turistom/záujemcom od jari do zimy. Návštevník v ňom môže nájsť okrem Jánošíkovej izby, ktorá je venovaná Jánošíkovi a jeho rodine aj originálne suveníry, kde nikde inde nenájdete. Prevádzkovateľom Jánošíkovho domu je obec Terchová spolu so Združením Turizmu Terchová.

Pri príležitosti 330. výročia narodenia Juraja Jánošíka bol začiatkom augusta 2018 v jeho rodnej osade u Jánošov slávnostne sprístupnený Symbolický dom tohto legendárneho zbojníckeho kapitána a ľudového hrdinu. Konečne prišlo k naplneniu myšlienky dôstojnej propagácie slávneho rodáka z Terchovej priamo tam, kde sa narodil, prežil neľahké roky detstva a dospievania.

Symbolický Jánošíkov dom bol exteriérovo aj interiérovo budovaný postupne. Pokiaľ ide o interiérové riešenie, chceli sme návštevníkom zo Slovenska i zahraničia zaujímavou formou priblížiť Jánošíkove rodinné súvislosti. Širšia verejnosť nevie o nich nič alebo len veľmi málo, keďže táto téma nikdy nebola predmetom bádateľského záujmu.

Osobne mám veľkú radosť a pocit hrdosti z uskutočnenia myšlienky Symbolického Jánošíkovho domu v jeho rodnej osade. Neďaleko od nej som vyrastal, s týmto nádherným prírodným prostredím ma spája silné citové puto, veľmi dobre som poznal a poznám ľudí, ktorí tu žili a žijú dodnes.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies