Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Kúpeľná dychovka spojená s ochutnávkou pív 2021 Bardejov

NOVÉ - - -  Kúpeľná dychovka spojená s ochutnávkou pív 2021 Bardejov
Termín: 05.09.2021
Téma: PIVNÉ SLÁVNOSTI a PIVO | SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Bardejov - Bardejovské kúpele (SR - Prešovský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.kupele-bj.sk

Popis

Nedeľa 5.septembra bude sviatkom dobrej dychovky a dobrého piva. V Bardejovských Kúpeľoch, v areáli pri kúpeľnej kolonáde, čaká návštevníkov tradičné podujatie nazvané ,,Kúpeľná dychovka spojená s ochutnávkou pív.“ Vstup je možný pre osoby v režime OTP –kompletne očkovaní, testovaní, alebo s prekonaným covid ochorením.

V čase od 13.00 do 18.00 hod. návštevníkov čaká slávnostný pochod mažoretiek a dychového orchestra Chemlon, po nich vystúpia dychová hudba Ordzovianka, dychový orchester Chemlon a mažoretky, dychová hudba Vlašanka a na záver dychová hudba Nováčanka. Pripravené sú aj sprievodné akcie pre deti. Vstup je zdarma. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková.

,,Začiatok jesene, pivo a dychovka idú k sebe. Potvrdzuje to aj tradícia nášho malého pivného festivalu, ktorý má už 9.ročník. Stihli sme ho aj vlani po obmedzeniach po prvej vlne koronakrízy a našťastie aj tento rok po druhej vlne, aj keď s obmedzeniami. Na hromadnom podujatí v stupni ostražitosti (oranžovej farbe) platí režim OTP: ide o osoby, ktoré sú plne zaočkované, alebo prekonali covid ochorenie pre nie viac ako 180 dňami, alebo sa môžu preukázať negatívnym výsledkom testu na ochorenie covid -19,“ konštatuje T.Šatanková.

Zároveň upresňuje, že vstup je povolený pre:
- osoby plne očkované,
- osoby, ktoré sú schopné sa preukázať negatívnym výsledkom testu na ochorenie covid-19 nie starším ako 72 hodín od odberu v prípade RT-PCR alebo LAMP testu alebo 48 hodín od odberu v prípade antigénového testu, alebo
- osoby, ktoré prekonali covid-19 v období pred nie viac ako 180 dňami.

,,Ani vlani, ani tento rok nám nejde o vysokú návštevnosť, ale chceme potešiť našich priaznivcov a kúpeľných hostí. Po dlhých mesiacoch drastických obmedzení máme po celé leto sľubne naplnené kúpele a dúfame, že terajšie obmedzenia nepotrvajú dlho. Na druhej strane ďakujeme všetkým zaočkovaným, ktorí svojou zodpovednosťou umožňujú prevádzku kúpeľov aj v menej priaznivej situácii. Už nechceme zažiť ďalšie lock-downy a zavreté kúpele. Radšej sa prispôsobíme menším obmedzeniam farebného covid semaforu a budeme poskytovať svoje služby klientom, ktorí sú zodpovední a robia pre svoje zdravie všetko potrebné,“ konštatovala T.Šatanková.

Laser úspešne bojuje s postcovidom
BARDEJOVSKÉ KÚPELE, a.s. sú na čele v postcovidovej liečbe na Slovensku. Za 5 mesiacov už odliečili stovky pacientov na indikácie súvisiace s Covidom 19, ktorým pobyty preplácajú zdravotné poisťovne, ale aj stovky samoplatcov. Majú tu unikátnu MLS laserovú terapiu v kombinácii s magnetoterapiou, ktorá prináša výsledky. Pacientom sa po jej absolvovaní lepšie dýcha a zlepšuje sa aj ich celková kondícia.

Liečba pomáha hlavne tým, ktorí prekonali ťažký, alebo stredne ťažký priebeh tohto ochorenia a pociťujú dlhodobé následky. V Bardejovských Kúpeľoch je k dispozícii na postcovidovú liečbu celá škála relaxačných a liečebných pobytov. Bardejovské Kúpele začali na rehabilitáciu pacientov po covidovej infekcii využívať MLS laserovú terapiu v kombinácii s magnetoterapiou prakticky od apríla. Okrem toho využívajú na odstránenie nepriaznivých následkov ochorenia vzácne liečivé minerálne vody Herkules a František na inhalácie. Pomáha aj oxygenoterapia –vdychovanie kyslíka.

Aktuálna ponuka relaxačných, ozdravných i liečebných pobytov, vrátane postcovidovej liečby, v Bardejovských Kúpeľoch je široká a ubytovanie si každý môže prispôsobiť v rôznych zariadeniach od štvorhviezdičkových hotelov až po vilky. V ponuke je napríklad ozdravný pobyt Wellness RELAX, liečebné pobyty EXTRA, ZDRAVÝ CHRBÁT, OBEZITA, SENIOR STANDARD, SENIOR SPECIAL.

Všetci klienti majú ako bonus denne 2 hodinový vstup do WELLNESS SPA – bazénový svet, pravidelný animačný program, medicínske a historické prednášky a vstup na tanečné zábavy. Bardejovské Kúpele sú v súčasnosti jednými z najlepšie vybavených liečebných zariadení s jedinečnou tradíciou a modernými liečebnými postupmi. Bardejovské Kúpele sú ideálnym miestom na liečenie, oddych, jednodennú turistiku, rodinné výlety

V septembri a októbri je v kúpeľoch príjemne
Na sobotu 2.októbra 2021 pripravujú Bardejovské Kúpele v Kúpeľnej kolonáde 7.ročník HORNOŠARIŠSKÉHO VÍNNEHO FESTIVALU. Predstavia sa na ňom viaceré slovenské vinárstva. Súčasťou sú sprievodné akcie a popoludňajší kultúrny program priamo v Kúpeľnej kolonáde.
September a začiatok októbra patria v kúpeľoch tradične k najobľúbenejším obdobiam. Počasie je príjemné, nie sú už horúčavy a hlavné kapacity kúpeľov sú vtedy obsadené. Celé jesenné obdobie aj s babím letom je vo všeobecnosti obľúbeným obdobím na návštevu kúpeľov a liečbu v nich, hlavne pre starších ľudí a rodiny. Kúpele ponúkajú rôzne typy akciových pobytov, vrátane tých pre rodiny s deťmi, kde je v cene stravovanie, ubytovanie a vstup do wellness. Je tu aj skanzen - najstarší na Slovensku, tenisové dvorce, krytá hala, preliezačky, minigolf, „kúpeľné singletracky“ dráha, neďaleko je historické mesto BARDEJOV - pamiatka Unesco, hrad Zborov, Slnečný majer s možnosťou jazdy na koni a mnohé iné atrakcie. Bardejovské Kúpele priťahujú predovšetkým návštevníkov z Prešovského a Košického kraja.

Viac informácií na : https://www.hotelalexander.sk/, www.kupele-bj.sk, www.visitbardejov.sk
Centrálne rezervačné oddelenie:
Tel.: 054/477 4346, 477 2717 Fax: 054/472 3549
E-mail: rezervacie@kupele-bj.sk, pk@kupele-bj.sk

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies