Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - Deň obcí pravnianskej doliny 2021 Nitrianske Pravno

NOVÉ - - - Deň obcí pravnianskej doliny 2021 Nitrianske Pravno
Termín: 18.09.2021
Téma: DNI OBCE a MESTA | JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Nitrianske Pravno (SR - Trenčiansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.nitrianskepravno.sk

Popis

NOVÉ - - - Deň obcí pravnianskej doliny 2021 Nitrianske Pravno

Nitrianske Pravno od 18.9.2021 - 10:00 do 18.9.2021 - 16:00 hod.


Deň obcí pravnianskej doliny bude tradične sústredený na námestí v Nitrianskom Pravne. Na vašu účasť sa tešia všetky členské obce Hornonitria, ktoré opäť ponúknu všetkým návštevníkom možnosť ochutnať to najlepšie z Hornonitria, samozrejme, za dodržania aktuálnych hygienických nariadení. Prenesene to platí aj o pripravovanom programe, ktorý spestrí prehliadka folklórnych a speváckych skupín z územia deviatich obcí pravnianskej doliny, zachovávajúcich nehmotné kultúrne dedičstvo Karpatských Nemcov pravnianskej doliny. Naše pozvanie prijali: Schmiedshauer z Tužiny, Zlatava z Malinovej, Neutrataler z Kľačna, Probner Echo z Nitrianskeho Pravna, Vrbinka z Pravenca, Roveň z Poruby, Naša kapela z Nedožier-Brezian. Prehliadku z verejných zdrojov podporil Fond na podporu kultúry národnostných menšín. Hosťom podujatia bude cimbalová ľudová hudba Poluvská muzika, ktorá zahrá do tanca i na počúvanie. Zmena programu je vyhradená.

Každoročne sa veľkej obľube teší Ľudový jarmok remesiel a tradícií Hornonitria. Regionálni remeselníci z blízkeho i ďalekého okolia predstavia svoje remeslo a predvedú svoj umelecký kumšt. Návrat k tradíciám a ľudový jarmok finančne podporil Trenčiansky samosprávny kraj.
Ľudový jarmok remesiel a tradícií Hornonitria prezentuje regionálnych umelecko-remeselných ľudových tvorcov s národným významom uchovania našich ľudových tradícií. Návštevníci môžu v uličke remesiel uvidieť prácu rezbára, korytára, drotára, krasličiarok, tkáčky, priadky, vyšívačiek a mnoho iných remesiel príznačných pre región hornej Nitry.

Výnimočnosťou Dňa obcí pravnianskej doliny bude tvorivá tkáčska dielňa, kde sa záujemci oboznámia s technikou tkania na krosnách, výroby domácich kobercov, folklórnych tzv. cigánskych tkaníc na "korýtku" i bez neho, spracovania ovčej vlny ako napr. česanie, plstenie a spriadanie.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies