Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Smolenická fčela 2023 Smolenice - vystúp-nastúp

Smolenická fčela 2023 Smolenice - vystúp-nastúp
Termín: 22.06.2023
Téma: TURISTIKA a CYKLISTIKA | KULTÚRA
Miesto konania: Smolenice (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.regiontrnava.sk

Popis

Smolenická fčela 2023 Smolenice - vystúp-nastúp

Dátum: každú sobotu a nedeľu v mesiacoch júl-august 2023

Dni: všetky prázdninové soboty a nedele
Júl: 1,2, 8,9, 15,16, 22,23, 29,30
August: 5,6, 12,13, 19,20, 26,27

Trnavský kraj zážitkov a Región Trnava chcú povzbudiť turistov, aby sa odviezli na letné výlety do Smoleníc ekologicky – kyvadlovým autobusom. Ten funguje na princípe "vystúp-nastúp", takže môžu na ktorejkoľvek označenej zastávke vystúpiť, pozrieť si okolité atrakcie a neskôr opäť pokračovať v jazde. Výlet tak môže začať napríklad v múzeu Molpír, odkiaľ návštevníci zamieria na prehliadku najmladšieho zámku na Slovensku v Smoleniciach a počas teplých letných mesiacov sa môžu na záver schladiť v jaskyni Driny.

„Začiatok prázdninových jázd bude vždy v sobotu a nedeľu o 10:10 h. Smolenická fčela odštartuje zo železničnej stanice v Smoleniciach, zastaví pri areáli medovinástva Včelovina i v centre Smoleníc. Cieľovou zastávkou bude parkovisko Jahodník pri jaskyni Driny,“ hovorí Alexander Prostinák, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Kyvadlová doprava nadväzuje na príchody vlakov do Smoleníc z Trnavy, ale aj z opačného smeru zo Záhoria. Posledná Smolenická fčela odchádza z parkoviska Jahodník na železničnú stanicu o 19:30 h.

„Teší nás, že aj v tomto roku môžeme pomôcť cestovnému ruchu v Trnave a jej okolí ekologickou dopravou. Pozývame návštevníkov zo všetkých krajov Slovenska, aby takouto netradičnou a zábavnou cestou objavovali krásy obce Smolenice pod Malými Karpatmi, ako aj ďalších turistických atrakcií v tejto destinácii,” hovorí Agáta Mikulová, výkonná riaditeľka KOCR Trnavský kraj.

Počas horúcich letných dní sa turisti môžu v Smoleniciach zastaviť v areáli Včeloviny, kde v tamojšej kaviarni spoznajú chute tých najlepších medovín, medového piva alebo sa len osviežia chutnými medovými limonádami. „Spoznať však môžu aj našu včelársku záhradu, v ktorej približujeme históriu výroby medu, je ekologická a ponúka nevšedný výhľad na Smolenický zámok,“ hovorí Pavol Kudláč z medovinárstva Včelovina.

Obec Smolenice z pohľadu turistickej atraktivity ukrýva štyri lákadlá najmä pre rodiny s deťmi. Ide o jaskyňu Driny - jedinú sprístupnenú jaskyňu Malých Karpát a západného Slovenska, Smolenický zámok, kedysi sídlo rodiny Pálffyovcov, múzeum rozsiahleho hradiska Molpír a edukatívne medovinárstvo Včelovina. Každoročne táto obec pri Trnave patrí k najvyhľadávanejším destináciám v okolí Trnavy a Bratislavy.

Návštevníkov obce Smolenice bude počas celých letných prázdnin voziť kyvadlová doprava Smolenická fčela. Tá ich odvezie každú prázdninovú sobotu a nedeľu zo železničnej stanice cez centrum obce až k jaskyni Driny.

🐝Spoločne s oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Trnava chceme povzbudiť turistov, aby sa odviezli na letné výlety do Smoleníc ekologicky – kyvadlovým autobusom. Ten funguje na princípe "vystúp-nastúp", takže môžu na ktorejkoľvek označenej zastávke vystúpiť, pozrieť si okolité atrakcie a neskôr opäť pokračovať v jazde. Výlet tak môže začať napríklad v múzeu Molpír, odkiaľ zamierite na prehliadku najmladšieho zámku na Slovensku - Smolenický Zámok a počas teplých letných mesiacov sa môžete na záver schladiť v jaskyni Driny.

🚌Začiatok prázdninových jázd bude vždy v sobotu a nedeľu o 10:10 h. Smolenická fčela odštartuje zo železničnej stanice v Smoleniciach, zastaví pri areáli medovinástva Včelovina i v centre Smoleníc. Cieľovou zastávkou bude parkovisko Jahodník pri jaskyni Driny. Kyvadlová doprava nadväzuje na príchody vlakov do Smoleníc z Trnavy, ale aj z opačného smeru zo Záhoria.

„Nápor turistov počas letnej sezóny vnímame každý rok, kapacita parkovacích miest je však obmedzená. Vďaka finančnej podpore KOCR Trnavský kraj sme našli riešenie v podobe spoločnej dopravy a veríme, že návštevníkov poteší. Auto môžu nechať doma a nemusia sa starať o parkovanie v turisticky atraktívnych lokalitách. Smolenická fčela ich pohodlne prepraví a oni si budú môcť užiť spoznávanie krás nášho regiónu,“ dodáva Alexander Prostinák.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies