Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Za vínom do Šenkvíc 2015 - 4. ročník

Za vínom do Šenkvíc 2015 - 4. ročník
Termín: 06.06.2015
Téma: VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Šenkvice (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.senkvickevino.sk

Popis

Za vínom do Šenkvíc 2015 - 4. ročník

Za vínom do Šenkvíc 6.6.2015 - Sobota od 12:00 do 21:00 hod.

Svoje vína bude ponúkať 34 vinárov na 20 stanoviskách. Okrem miestnych Šenkvických vinárov budú medzi nimi aj výrobcovia z Modry, Limbachu, Pezinka, Veľkého Biela a Devína.

Šenkvice sú najväčšou vinohradníckou obcou v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti a patria medzi najväčšie vinohradnícke obce na Slovensku. Je tak pochopiteľné, že vinohrady, víno a jeho ochutnávanie patria k miestnej kultúre rovnako ako dýchanie k životu. Už je to viac ako 4 roky, čo vznikol nápad, ktorého výsledkom bol vznik skvelého vinárskeho podujatia, na ktorý sa každým rokom teší viac a viac priateľov a priaznivcov vína. Tento rok svoje pivnice, výrobné a prezentačné priestory otvoria naši vinári 6.6.2015.

Spolok vinárov a vinohradníkov v spolupráci s KIS a obecným úradom Vás srdečne pozýva na podujatie Za vínom do Šenkvíc, ktoré sa pomaly ale isto stáva jedným z najdôležitejších akcií našej obce. Aj tento rok putovanie Za vínom do Šenkvíc ako komorné podujatie odhalí vinárske zákutia, ktoré pri iných vinárskych akciách nie sú verejnosti dostupné.

Pripravujeme pre Vás niekoľko noviniek a vylepšení – azda najväčšou bude otvorenie náučného vinohradníckeho chodníka vo vinici za „starým“ Obecným domom, kde nájdete vysadenú vzorku 30 najznámejších starých aj nových odrôd viniča.

Chýbať nebudú ani tradičné sprievodné podujatia ako súťaž vo varení gulášu – Ockov kotlík, pečenie býka, kultúrny program zavŕšený tombolou.

Takže otvorte si kalendár a rezervujte si sobotu 6.6.2015 na 4. ročník putovania za výnimočnými šenkvickými vínami. Podrobnejšie informácie o akcii a rezervácii vstupeniek sledujte na stránke www.senkvickevino.sk zverejníme ich najneskôr 30.4.2015.
Ľuboš Petrík, Spolok vinárov a vinohradníkov v Šenkviciach.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies