Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Advent po račanských pivnicách 2018 Rača

Advent po račanských pivnicách 2018 Rača
Termín: 15.12.2018
Téma: VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Bratislava - Rača (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.rvspolok.sk

Popis

Advent po račanských pivnicách 2018 Rača

Vážení priatelia dobrého vína,

dovoľte, aby som Vám v mene Račianskeho vinohradníckeho spolku a OZ Terroir Rača predstavil projekt ADVENT PO RAČANSKÝCH PIVNICÁCH.

Po veľmi dobrých ohlasoch z dvoch ročníkov Špacírky po račanských pivnicách by sme chceli priateľom dobrého vína priblížiť predvianočnú, ale hlavne sviatočnú atmosféru starých a aj tých novovybudovaných pivníc a pozvať ich do priestorov, kde sa vínko dorába, uskladňuje a hlavne ochutnáva.

Osvedčil sa nám systém akcie obdobný ako pri vyššie menovanej Špacírke. Každý účastník, ktorý bude držiteľom vínneho pasu (vstupenka, pohár a roľnička), bude mať možnosť navštíviť pivnice miestnych vinárov a ochutnať vína výlučne z hrozna, ktoré bolo dopestované na račianskych svahoch.

Do prvého ročníka tejto v Rači zatiaľ nedostupnej akcie sa nám podarilo zaradiť 17 miestnych pivníc, v ktorých bude ponúkať víno 21 vybraných vinárov v okruhu 3,5 km, čo umožňuje aj neturistom ochutnávať vína výlučne z račianskeho terroiru. Znamená to, že všetky vína ponúkané v tento deň sú vyrobené z hrozna, ktoré bolo dopestované na jedinečnom podloží račianskych vinohradov.

Ide nám o zachovanie vinohradníckych tradícií, ktoré sú s Račou neoddeliteľne previazané a pozvať milovníkov vína z iných bratislavských mestských častí, domácich aj zahraničných turistov.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies