Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Ostatki – Fašiangy 2019 Krempachy - 24. ročník

Ostatki – Fašiangy 2019 Krempachy - 24. ročník
Termín: 23.02.2019 - 24.02.2019
Téma: PODUJATIA NAŠICH KRAJANOV
Miesto konania: Krempachy (Zahraničie - Poľsko)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.uszz.sk/sk/stranka/4650/slovaci-v-polsku-sa-v-krempachoch-zidu-na-fasiangoch---ostatkoch
www.tsp.org.pl

Popis

V spolupráci s Miestnou skupinou Spolku Slovákov v Krempachoch organizuje SPOLOK SLOVÁKOV V POĽSKU počas víkendu 23.-24. februára 2019 tradičné podujatie Ostatki – Fašiangy. Ide už o 24. ročník krásneho a v slovenskej krajanskej zomknutosti podnetného podujatia, na ktoré v mene celého Spolku Slovákov v Poľsku úprimne pozýva jeho generálny tajomník Ľudomír Molitoris.

Na fašiangovom víkende s pestrým kultúrno-spoločenským programom sa zúčastní aj Ján Varšo, predseda Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí, ktorý v rámci pracovnej cesty sa bližšie oboznámi s aktivitami krajanov v Poľsku v konkrétnych prostrediach.

Počas obľúbenej akcie Slovákov v Poľsku sa v Krempacoch opäť zídu nadšenci slovenskej folkloristiky, hudby, spevu a tanca. V sobotu večer sa uskutoční súťaž sólistov, spevákov, muzikantov a ľudových kapiel. V nedeľu 24. februára bude pódium patriť súťaži folklórnych súborov. Hosťom programu, ako každý rok, bude folklórny súbor zo Slovenska, ktorý predvedie tance zo svojho regiónu.

Spolok Slovákov v Poľsku a organizátori súťažnej prehliadky apelovali na účastníkov, aby vhodne vybrali repertoár, aby ich vystúpenia podčiarkovali kultúrne bohatstvo Zamaguria a popri piesňach v slovenčine boli zastúpené aj piesne v spišskom zamagurskom, prípadne oravskom nárečí. Spolok Slovákov v Poľsku odporúča, aby boli podľa možnosti prezentované fašiangové (ostatkové) zvyky a piesne.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies