Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

NOVÉ - - - 8. český a slovenský filmový festival v Austrálii 2020

NOVÉ - - - 8. český a slovenský filmový festival v Austrálii 2020
Termín: 28.11.2020 - 14.12.2020
Téma: ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Melbourne, Victoria, Australia, (Zahraničie - Európa/Svet)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: casffa.com.au
casffa.com.au/wp-content/uploads/2020/11/Drive-In-Coburg-Frequently-Asked-Questions.pdf
www.facebook.com/groups/ASAV.org.au

Popis

8. český a slovenský filmový festival v Austrálii 2020

Keďže zavedenie bolo pre mnohých ľudí novou skúsenosťou, niektorí členovia publika CaSFFA mali niekoľko logistických otázok o tom, ako to funguje.
Odpovede na všetky vaše otázky - od toho, ako počúvate zvuk, až po to, či môžete vziať so sebou svojho psa - nájdete tu .
http://casffa.com.au/wp-content/uploads/2020/11/Drive-In-Coburg-Frequently-Asked-Questions.pdf

Združenia Austrálskych Slovákov vo Viktórii /
Australian Slovaks' Association in Victoria (ASAV)
www.asav.org.au

CaSFFA s hrdosťou predstavuje 8. český a slovenský filmový festival v Austrálii. Tento rok sa festival bude konať v dvoch nových formátoch:
1/ Drive-In / Autokino: Tri večerné stretnutia v Village Cinemas Coburg Drive-In 28. novembra, rovnako ako 2. a 5. decembra.

2/ Online / Pohled / Pohl'ad: Online ponuka štyroch špeciálne vybraných filmov na prehliadku v celej Austrálii a na požiadanie od 1. do 14. decembra prostredníctvom Austrálskeho centra pre pohyblivý obraz (ACMI).

Napriek výzvam, ktoré rok 2020 priniesol, sme nesmierne hrdí na to, že dokážeme divákom poskytnúť príležitosť pozrieť si niektoré skutočne skvelé české a slovenské filmy.

Združenie Austrálskych Slovákov vo Viktórii (ZASV) je spoločensko-kultúrna organizácia zameraná na udržiavanie slovenskej kultúry, jazyka a zvykov ako aj zviditelňovanie slovenskej komunity v australskej multikultúrnej spoločnosti. Náplňou našej činnosti je organizovanie podujatí a tým aj príležitostí pre stretávanie sa členov slovenskej komunity sko napríklad pikniky s futbalovými zápasmi, tanečné zábavy so slovenskými večerami, kultúrne večery, koncerty, výlety po Viktórii a pre najmladších i príchod Mikuláša či Veľká noc. Viac informacii na www.asav.org.au
ZASV zahŕňa tiež slovenská jazyková škola - Slovenská detská beseda Melbourne / Slovak Little School Melbourne https://www.facebook.com/groups/SlovenskaDetskaBeseda/
ZASV podporujú:
• Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí, Slovensko (http://www.uszz.sk/),
• Ministerstvo vzdelávania a rozvoja ranného detstva, Vlada vo Viktorii, Australia,
• Úrad pre multikulturálne záležitosti a občianstva, Oddelenie premiéra a kabinetu, Vlada vo Viktorii, Australia.

ČESKÝ A SLOVENSKÝ FILMOVÝ FESTIVAL V AUSTRÁLII - (CaSFFA2020) MELBOURNE
Kde: Village Cinemas Coburg Drive-In alias AUTOKINO
Kdy: sobota 28.11.2020
Festival otevře krátkometrážním filmem DCERA (DAUGHTER), který byl nominovaný na Oscara a získal nejvyšší ocenění Křištál na francouzském festivalu v Annecy a také hlavní cenu na Melbourne International Film Fesival v roce 2019 (a dalších 80 dalších cen po celém světě!).
Loutkový film, nádherné psychologické drama, zachycuje fragmenty jednoho složitého vztahu mezi dcerou a otcem. Emocionální vypětí a zneklidňující atmosféru snímku podporuje na animovanou tvorbu nezvykle dynamická kamera a detailní záběry na tváře loutek, jejichž výrazy působí výjimečně životným dojmem.
Daria Kashcheeva 4 měsíce vyráběla kulisy a loutky pro film, které byly mnohdy vyrobeny ze dřeva a toaletního papíru a pro svůj film zvolila unikátní výtvarnou formu, kdy pomocí pohyblivé ruční kamery, což je u loutkového filmu velmi komplikovaná realizace, docílila velmi realistických záběrů.
Vstupenky do Autokina jsou již v prodeji na naší webové stránce:
https://www.casffa.com.au
https://vimeo.com/316565718

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies