Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Víkend otvorených parkov a záhrad 2023 Slovensko - XV. ročník

Víkend otvorených parkov a záhrad 2023 Slovensko - XV. ročník
Termín: 02.06.2023 - 04.06.2023
Téma: RôZNE +++ | KULTÚRA
Miesto konania: Celé Slovensko (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.vopz.sk

Popis

Víkend otvorených parkov a záhrad 2023 Slovensko - XV. ročník

Termín: 2.-4.júna 2023

Neváhajte a zapojte aj Vašu záhradu alebo park do medzinárodného podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad 2023, ktorého cieľom je priblížiť ich krásu ako aj šíriť myšlienky ich aktívnej ochrany a kvalitnej údržby! Podujatie, ktorého XV. ročník sa uskutoční v dňoch 2.-4.júna 2023, je určené pre verejné i súkromné parky a záhrady na Slovensku.

Myšlienka otvárania parkov a záhrad a sprístupňovania ich hodnôt verejnosti sa realizuje vo viacerých krajinách na svete. Od roku 2018 sa na podnet Rady Európy začali organizátori podujatí, ktorých cieľom je prezentovať hodnoty parkov a záhrad spájať pod hlavičkou spoločnej európskej iniciatívy „Rendez-vous aux jardins“, ktorého hlavným koordinátorom je Ministerstvo kultúry Francúzskej republiky.

Podujatie Víkend otvorených parkov a záhrad je súčasťou tejto medzinárodnej iniciatívy prezentujúce slovenské parky a záhrady ako dôležitú súčasť zeleného dedičstva Európy. Pre každý ročník sa vyberá spoločná európska téma. Pre tento rok bola zvolená téma s názvom „Melódie záhrad“, ktorá evokuje najmä zvuk prostredie záhrad: spev vtákov, reč zvierat (krákanie, bzučanie,...), šumenie vôd, vetra alebo rastlín. Hudba bola vždy dôležitou súčasťou spoločenského a kultúrneho života v mnohých parkoch a záhradách. Už v minulosti boli krása a život v záhradách častou inšpiráciou pre hudobných skladateľov a iných umelcov, preto by sme chceli aj dnes do nich vrátiť hudobné vystúpenia, koncerty pod korunami stromov a iné hudobné predstavenia.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies