Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Strekovský festival vína 2017 - X. ročník

Strekovský festival vína 2017 - X. ročník
Termín: 21.07.2017 - 22.07.2017
Téma: VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Strekov, (SR - Nitriansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.strekovin.sk
www.strekovin.sk/vinny-vlak-strekovsky-festival-vina/
www.youtube.com/watch?v=P1R5bwuFUIY

Popis

Strekovský festival vína 2017 - X. ročník

Jubilejný 10. ročník Strekovský festival vína 2017 sa uskutoční v dňoch 21.-22.júla 2017

História festivalu

Desiaty Strekovský festival vína oboznámi návštevníkov s tradičnými remeslami a miestnymi zvykmi. Naši hostia sa môžu zoznámiť s namáhavou a jedinečnou prácou vinárov, môžu ochutnať ich unikátne a vzácne vína. Vína ponúka päťdesiat vinárov zo siedmych krajín, ktorí ponúkajú rarity pripravované s láskou, a tak návštevníci majú možnosť nielen ochutnávať, ale aj porovnávať chute jednotlivých vinárskych oblastí. Ryby, divina, koláč. Alebo gastronomické špeciality našich družobných obcí. O nasýtenosti sa postarajú aj ďalšie akcie: pouliční muzikanti, známi umelci, folklórne súbory, veselá cigánska hudba, záhrada plná hier pre deti… Strávte s nami víkend plný chutí, zážitkov medzi vínnymi pivnicami v Strekove, prežite nádhernú atmosféru festivalu!

„Príďte, buďte, zostaňte!
Jedzte-pite, zabávajte sa vo Strekovskej vinici.”

Filozofia festivalu

Motto nášho festivalu, „Slobodná Strekovská vínna republika” je vlastne metafora, čo naznačuje, že sme zástancami trvanlivých hodnôt, poskytujúcich slobodu a odolávame voči povrchnými hodnotami. Strekovské vinice sú stále na tom istom mieste, sú hlboko zakorenené do zeme nad dedinou. Čas s nimi nepohol. Vinice majú vlastnú vnútornú slobodu, ktoré odolávajú povrchnému správaniu človeka. V tomto roku na vínny festival Vás čaká viac ako 50 vinárov z piatich krajín strednej Európy. Nezabudli sme ani na bohatý a pestrý kultúrny program, ale nebudú chýbať ani remeselníci a gastronomické špeciality…

Strávte s nami víkend bohatý na chute a zážitky medzi strekovskými vínnymi pivnicami, prežite nádhernú atmosféru festivalu!

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies